25. kolovoz 1999.
STAV HSLS-a ogranak Korčula  o zajedničkoj koaliciji sa SDP-om  te osvrt na stanje u gradu Korčuli

Predizborna i postizborna koalicija SDP-a i HSLS-a na hrvatskoj političkoj sceni je dobrodošla. Njihov zajednički nastup na predstojećim izborima je već od strane biračkog tijela prepoznat kao  pobjednička politička koalicija koja ima snage i znanja povesti Hrvatsku u 3. tisućljeće. Koalicija SDP-a i HSLS-a očekuje više glasova biračkog tijela nego što bi inače, dobili samostalnim nastupom.

Razumljiv je stav HDZ-a, ali i ostalih oporbenih stranaka prema ovoj koaliciji. I jedni i drugi su nas prepoznali na isti način kao i hrvatski birači, kao pobjednike na ovim izborima. Za očekivati je, što datum izbora bude bliži, da će kritike i napadi ostalih stranaka biti intezivnije. Ipak, nadamo se da ostatak oporbe shvaća da nam je cilj na predstojećim izborima zajednički, te da je konstruktivna suranja sviju unutar oporbe poželjna.

Mi smatramo da je predizborna kampanja u Hrvatskoj završena te bi izbori, što se nas tiče, mogli biti sutra. HDZ je napravio gotovo sve. Svojom politikom u posljednjih nekoliko godina stvorio je Hrvatsku u kojoj se većina njezinih stanovnika osjeća uplašeno i zabrinuto, mladi bezperspektivno i nezaposleno, umirovljenici gladno i jadno. Ipak čeka nas dosta posla obzirom da je dosadašnja vlast u glavama ljudi stvorila ravnodušnost prema politici, čak i sumnju prema mogućim i ostvarivim promjenama u državi.  Hrvatske birače moramo uvjeriti da je njihovo aktivno sudjelovanje u ovom procesu nužno, da trebaju izaći na birališta te dati svoj glas za promjene, a time naravno kazniti dosadašnju vlast za pogreške i loše rezultate.

Iskreno vjerujemo, da ćemo pobjedom nad HDZ-om na izborima vratiti Hrvatskoj pozitvnu energiju koju je imala 1990. a koja nam je vrlo potrebna da bi pokrenuli trendove u ovoj državi u pozitivnom smjeru.

Stanje vlasti u gradu Korčuli okrunjeno je nastupom gradonačelnika u emisiji "Dobar dan".  Komentari nisu potrebni,  osim činjenice da je hrvatska javnost kroz njegov nastup gledala grad i otok Korčulu. HSLS očekuje ljudsku iskrenost od tih ljudi, neka zavire u svoju dušu, neka je poslušaju i shvate konačno gdje im je mjesto .. a to sigurno nije na pozicijama koje danas obnašaju.

HSLS - Izvršni odbor