PRIOPĆENJE 27. svibnja 1999.
povodom stanja u poduzeću INKOBRODU d.d. u stečaju.

Razmatrajući novonastalu situaciju u poduzeću INKOBROD dd u stečaju, Izvršni odbor HSLS-a u potpunosti podržava sve zakonite inicijative radnika pokrenute u cilju ostvarivanja prava proisteklih na osnovu dosadašnjeg rada.

Nadalje smatramo da uposleni u poduzeću INKOBROD, odlučni u zaštiti svojih interesa i prava na bolju budućnost koja im je velikodušno obećana od strane poslovodstva i gradskih čelnika, štite i interese ovog Grada, što nam je zajednički cilj.

Nažalost, među vodstvom Grada ne prepoznajemo volju niti hrabrost da izađu pred radnike INKOBRODA, kako bi čuli njihove probleme. Također ne vidimo njihovu volju da pokrenu pozitivne korake koji bi konačno razrješili slučaj INBKOBROD d.d. u stečaju.

Krajnje je vrijeme da Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, zbog njihovog načina i stava pri rješavanju problema u Inkobrodu, a koji su rezultirali još gorim stanjem od prijašnjeg, podnesu neopozive ostavke na  funkcije koje obnašaju.

HSLS će, zajedno sa ostalim strankama u Gradu, o ovoj problematici zatražiti hitnu raspravu u Gradskom vijeću, te će o svim događanjima obavjestiti svoje županijske i državne dužnosnike.

Za Izvršni odbor ogranka
Ante Zekan, predsjednik