Grad Korčula
Izbori za loklanu samoupravu, svibanj 2001.
Korcula.NET - Izbori 2001
KANDIDATI
PRESS
PRIOPĆENJA
FORUM
REZULTATI
KONTAKT

10. srpnja - Mirko Duhović novi gradonačelnik

Novi gradonačelnik Grada Korčule je gosp. Mirko Duhović. Tako je danas odlučilo gradsko vijeće bez sudjelovanja HDZ-ovih predstavnika koji su odmah na početku napustili sjednicu nezadovoljni odlukom Vlade RH o izručenju hrvatskih generala Sudu za ratne zločine u Hagu. U prvim riječima, novoizabrani Gradonačelnik je zahvalio vjećnicima na ukazanom povjerenju uz obećanje da će se zalagati za mirnije odnose u gradu u interesu življenja na ovim prostorima. Komentirajući postupak HDZ-a naglasio je da se destrukcijom se ne može ići naprijed već samo zajedničkim radom te će u tom smjeru zajedno s poglavarstvom i djelovati.

28. lipnja - Frano Skokandić novi predsjednik gradskog vijeća Korčule
Od trećeg pokušaja, na danas održanoj konstituirajućoj sjednici, vijećnici izabrani na izborima 20. svibnja, uspješno su održali svoju prvu sjednicu. Novi predsjednik tog tijela u 4-godišnjem mandatu je ing. Frano Skokandić iz Žrnova, zajednički kandidat SDP-a i HSS-a. Kandidat HDZ-a dr. Joško Podbevšek nije dobio potreban broj glasova. Gosp. Svemir Vilović se zahvalio na mandatu te je svoje mjesto prepustio gđi. Fanny Lozica. Sljedeća sjednica, na kojoj bi trebao biti izabran novi gradonačelnik, kako je najavljeno, odžat će se u roku od 8 dana.

20. svibnja - Rezultati
Prema prvim neslužbenim rezultatima HDZ je dobio najviše glasova. U gradsko vijeće prolaze HDZ, SDP, HSS i Zeleni. ... vidi REZULTATI

18. svibnja - Tribina HNS-a
Večeras je Hrvatska Narodna Stranka, među posljednjima u ovoj kampanji, predstavila svoj izborni program te kandidate za županijsku skupštinu i gradsko vijeće Grada Korčule. Značajno mjesto u njihovom programu zauzima Inkobrod u kojem vide veliki potencijal za ovaj prostor. - To bi trebao biti rasadnik radnih mjesta, egzistencija mnogim radnim ljudima i strateško sredstvo razvoja ovog grada - izjavio je nositelj HNS-ove liste gosp. Robert Lučić.

18. svibnja - Anketa
Nakon pozivanja gosp. Anta Šegedina iz Nezavisne liste u radio emisiji na rezultate ankete, za koje je znao da su bili uštimani u njegovu korist, anketu sam oživio s  omjerom glasova kakav je bio prije friziranja. Još samo do nedjelje u ponoć, ili malo ranije, možete uživati u svojim Internet postotcima. (U ponedjeljak ćeš se probudit kao gradonačelnik ili kakav si bi!)

18. svibnja - Ministar Pančić
Sinoć je gost SDP-a bio ministar Ivica Pančić. Zajedno sa SDP-ovim kandidatima je razgovarao s Korčulanima djeleći im promiđbene materijale ...

17. svibnja - Tribina HDZ-a
HDZ je večeras, na tribini održanoj u hotelu Korčula, predstavio svoje kandidate za gradsko vijeće.

17. svibnja - Utrka biciklima
Tonči Šeparović Šure je junak HSLS-ove biciklističke utrke oko grada Korčule.  ... vidi PRESS

17. svibnja - IVE moj gradonačelnik
U predizbonu promidžbu se danas uključila i jedna pudlica, obučena u majicu sa slikom gosp. Ivana Šegedina i porukom "Ive moj gradonačelnik".

17. svibnja - Anketa www.dubrovnikportal.com
U preizbornoj anketi za županijske stranačke i nezavisne liste na dubrovačkom internet portalu http://www.dubrovnikportal.com/izbori rezultati su kako slijede: HSLS: 543 (35.42%), HDZ: 532 (34.70%), HSS: 278 (18.13%), HNS: 73 (4.76%), SDP: 59 (3.85%), DC: 16 (1.04%), HSP: 10 (0.65%), HKDU: 10 (0.65%), NŽL: 7 (0.46%), HSP 1861: 2 (0.13%), HDRS: 2 (0.13%), LS: 1 (0.07%), Ukupno glasova: 1533.

17. svibnja - HSLS o gradonačelniku
Prema najavi ... ukoliko HSLS bude u poziciji da predloži gradonačelnika, to će biti ŽENA.

15. svibnja - Kandidati za gradonačelnika
Do sada su dvije stranke i nezavisna lista javno obznanili svoje kandidate za gradonačelnika. To su Mirko Duhović iz SDP-a, Martin Vojvodić iz LS-a i Ivan Šegedin, nositelj nezavisne liste.

15. svibnja - Tribina HSS-a u Korčuli
Večeras je HSS održao tribinu u gradu Korčuli. Uz domaće čelnike i kandidate stranke,   prisutnima su se obratili gosp. Marinko Filipović i gosp. Luka Rojić

15. svibnja - Program LS-a za Korčulu
Liberlana stranka ogranak Korčula je objavila svoja programska opredjeljenja za Grad Korčulu .. pogledati pod PRIOPĆENJA

15. svibnja - HSLS  - Zajedno za novi i drukčiji Grad
HSLS Grada Korčule poziva sve nositelje i kandidate na listama, gradsku vlast, obrtnike i poduzetnike, školsku djecu na utrku biciklama ulicama grada Korčule. Utrka je planirana u četvrtak 17. svibnja posljepodne između 17.30 i 18.00 sati. Pripremite svoje bicikle i osluškujete Radio Korčulu za daljnje informacije. Najboljeg očekuje vrijedna nagrada. Sudionik utrke će biti i saborski zastupnik dr. Andro Vlahušić, nositelj županijske liste HSLS-a. Bit će nam čast utrkivati se s vama! HSLS grada Korčule

12. svibnja - LS
U subotu je grad Korčulu posjetio predsjednik LS-a, gosp. Zlatko Kramarić sa suradnicima. Građanima i potencijalnim biračima se obratio preko lokalnog radija.

11. svibnja - SDP ide dalje
Večeras održana tribina SDP-a u Korčuli

9. svibnja - Programska opredjeljenja HSS-a
HSS objavio svoja programska opredjeljenja

8. svibnja - Lista Ivana Šegedina ipak ide dalje
Ustavni sud RH poništio Rješenje županijskog izbornog povjerenstva

4. svibnja - Odrednice ZELENIH
Zeleni Korčule su javno objavili svoje temeljne principe djelovanja (PRIOPĆENJA)

2. svibnja - Nezavisna lista
Prema neslužbenim informacijama nezavisna lista, koju je sačinio gosp. Ivan Šegedin, nije prihvaćena od strane izbornog povjerenstva ..

2. svibnja - SDP - KORČULA ide naprijed
SDP Grada Korčule objavio je listu svojih kandidata za gradonačelnika, vijećnike i članove gradskog poglavarstva za izbore 20. svibnja. Voditelj liste i kandidat za gradonačelnika je Mirko Duhović dipl. ing. građ., poslovni čovjek, hrvatski branitelj, stručnjak, ujedno i predsjednik županijskog SDP-a

2. svibnja - HNS
Nositelj liste HNS na predstojećim izborima za gradsko vijeće je ing Robert Lučić. Kandidati za članove Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije sa područja Podružnice HNS-a otoka Korčule su prema slijedećim rednim brojevima na županijskoj listi; 3. Robert Lučić, 11. Jure Vlašić, 27. Šestanović Stjepan, 32. Nikola Curać i 37. Donko Donjerković.

28. travnja
Ministar gospodarstva Goranko Fižulić sa suradnicima u razgovoru s lokalnim i županijskim vodstvom HSLS-a. 

28. travnja
Gradski odbor HDZ-a objavio svoju listu za lokalne izbore

24. travnja
HSLS predstavio listu kandidata za vijeće Grada Korčule.

22. travnja
Na kavi s čelnicima HNS-a, Savkom, Vesnom, Radimirom, itd

9. travnja
Sinoć u Korčuli održana tribina SDP-a "Korčula pred izborom"

3. travnja - Anketa
Izborna stranačka matematika, lobiranja nepotrošenih ljudi, razmišljanja o mogućim pred i post izbornim koalicijama, su već započela. Pomozimo im (ili možda odmozimo) svojim stavom u WEB anketi pripremljenoj 3. travnja - Kome ćete dati svoj glas ..?? (
anketa zaključena 12/5)

25. ožujka - Rezultati stranaka na posljednjim izborima
Prvi prilog izborima za lokalnu samoupravu neka budu izborni rezultati stranaka za skupštinu dubrovačko-neretvanske županije, postignutim na izborima  1997. i 1998. godine. Izbori za gradsko vijeće Korčule nisu uporedivi obzirom da su stranke današnje šestorke, bile uključene u zajedničku listu - Koalicija za bolju Korčulu. Rezultati izbora po izbornim jedinicama - kandidatske liste, nisu prikazani obzirom da novi prjedlog zakona ne predviđa ovakvo biranje u vijeća lokalne samouprave.

Prva tabela prikazuje uporedne rezultate stranaka u izbornim jedinicama Grada Korčule; Bratska Sloga, Socij, Čara, Račišće, Pupnat, Kneže, Žrnovska banja, Strećica, Dom zdravlja, Marko Polo, Pošta Stari Grad.
Napomena  (1) uključuje pravaške stranke  - HSP, HSP-1861, HPS,
Napomena  (
2) uključuje stranke centra -  HSS, HSLS, LS, HKDU, HNS, HSNZ
Dijagram slikovito prikazuje uporedive rezultate stranaka 1997/1998. godine.

Stranke

1997

1998

HDZ

1,532

973

SDP

622

1,051

HSP (1)

185

336

HSS, HSLS (2)

1,124

774

NEZ

99

Ukupno

3,463

3,233

1997/1998

 

Donja tabela prikazuje rezultare stranaka (u postocima) postignutim u izborim jedinicama Grada Korčule na izborima za Skupštinu dubrovačko-neretvanske županije 1998. godine.

HDZ

HKDU

HNS

HPS

HSNZ

HSP

HSP-1861

LS

HSS

HSLS

NEZ

SDP

NIL

29.74

1.83

1.65

1.31

0.28

7.82

1.13

5.87

7.33

5.23

3.03

32.12

1.28

 

15. ožujka - Izbori na Internetu
Korčulanske internet stranice će pratiti sva događanja vezana uz izbor vijećnika u gradsko vijeće Grada Korčule. Trudit ćemo se da sve informacije koje dođu do nas na bilo koji način, dakle priopćenja stranaka, vijesti sa skupova, imena kandidata,   rezultati, ... itd, vam budu dostupni u što kraćem vremenskom roku.

Stranice su  otvorene za sve kandidate ili  stranke i nezavisne liste koje mogu slobodno iznositi svoje stavove vezane za izbore ukoliko to ocijene svrsishodnim. Dnevne aktualnosti će biti objavljivane na ovoj, a nakon par dana će se arhivirati na posebnim stranicama PRESS i PRIOPĆENJA. 

Po dobrom korčulanskom običaju, glas naroda će ostati zabilježen u posebno kreiranom FORUM-u, sličnom već proslavljenom Message board-u.

webmaster