Sezona 2001 - Korčulanski KPK
u samom vrhu hrvatskog vaterpola i plivanja
Vaterpolisti
VATERPOLO
Kadeti KPK pobjednici su završnog turnira B vaterpolskog prvenstva Hrvatske za taj uzrast (rodeni 1986. godine i mladi) odigranog u Rovinju 3. i 4. rujna 2001. godine. Korčulani su se na to natjecanje plasirali pobijedivši u Južnoj skupini Cavtat i Jadran, dok su u završnici bili bolji od domaćeg Delfina (10:8), Croatie iz Turnja (10:9) i Aurum osiguranja iz Zagreba (8:4).

U sastavu KPK, koji vodi trener Tonči Ančić, igrali  su vratari Dorian Pecotić i Duje Veršic te Tihomir Stanišic, Frano Radovanovic (15 pogodaka), Ivan Marelic, Marko Mušin (2 pogotka), Zeljko Farac, Darko Sansovic (3 pogotka), Filip Kapelina (2 pogotka), Mateo Mihocevic, Mate Kurtovic (2 pogotka), Dinko Verzotti (3 pogotka), Pjer Kosovic, Marko Trojan (1 pogodak) i Mateo Tkalec.

PLIVANJE
Plivači
Plivači korčulanskog KPK zauzeli su drugo mjesto u kadetskoj i treće mjesto u općoj konkurenciji na B prvenstvu Hrvatske u Vinkovcima, namijenjenom klubovima koji, poput KPK, treniraju samo u ljetnim mjesecima. Taj plasman ostvaren je u konkurenciji još sedam klubova i to: Zadar - pobjednik u oba uzrasta, Vinovci koji su se plasirali ispred korčulana u starijem, a iza njih u mlađem uzrastu, Mladost iz Bjelovara, Đakovo 1953., Virovitica, EPSA iz Čakovca i Dupin iz Biograda na moru.

Natječući se između 150 plivačica i plivača, osamnaest korčulana uz trenera Tončija Ančića osvojilo je oko 60 medalja. U uspješnijem, kadetskom uzrastu predstavnici KPK ostvarili su tri najvrijednija rezultata prema tablicama LEN u muškoj konkurenciji, te drugi rezultat u ženskoj konkurenciji. Tihomir Stanišic kao pobjednik na 50 m slobodno (29,40) "zaradio" je 408 bodova, Mario Todorović na 100 m slobodno (1:05,59) isplivao je rezultat vrijedan 397 bodova, Dinko Verzotti na 50 m slobodno (30,00) zasluzio je 384 boda, dok je rezultat Lorene Milina na 50 m prsno (44,22) donio 342 boda.

U ekipi KPK su još nastupili u kadetima Marija Jeričević, Ana Peručić, Petra Surjan, Tina Šeparović, Roko Jeričević, Ivan Botica, Nikša Farac, Duje Veršic i Mateo Tkalec, a u općoj konkurenciji Dinka Matković, Slavica Tomić, Wally Verzotti, Marko Mušin i Frano Radovanović ( svi mlađi juniori).

Kako su svi natjecatelji mladi od izlaznih godišta iz svog uzrasta, plasmanom smo vrlo zadovoljni. Zadar nam je "pobjegao" u kadetskoj konkurenciji za manje od sto bodova a u općoj, u kojoj su nam najstariji mladi juniori (plivali sa plivačima starijima i po 10 godina), za nepunih dvjesto bodova. Prema riječima trenera Tonča Ančića, - "Ova ekipa koju je činilo 18 natjecatelja, u slijedećoj godini može očekivati još bolji plasman".

Dinka Matkovic, Slavica Tomic, Wally Verzotti i Marija Jericevic - zenska stafeta 4 x 50m