24. veljače 2002.
Izlet na vrh Pelješca - Sveti Ilija
GARELJIĆU, - ti te radare ode stavit NEĆEŠ!
izlet03.jpg (21962 bytes) izlet04.jpg (24486 bytes) izlet06.jpg (22127 bytes) izlet07.jpg (22970 bytes) izlet08.jpg (24848 bytes) izlet09.jpg (25186 bytes) izlet10.jpg (17424 bytes) izlet11.jpg (19575 bytes) izlet12.jpg (16459 bytes) izlet13.jpg (13820 bytes) izlet14.jpg (22198 bytes) izlet15.jpg (25861 bytes) izlet16.jpg (29995 bytes) izlet17.jpg (20737 bytes) izlet18.jpg (47572 bytes)
Samostan Gospe od Anđela, najljepši pogled na Pelješki kanal. Ivica Trojanović, predsjednik planinarskog društva Pelisac ostaje kategoričan - "K.... moji će te vi gore sagradit radare!" I poznati Ready cool Srećo je kontra radara. - Samo probajte donit gore taj shit! Planinari, kojima je ova planina drugi dom, su posebno ogorčeni na ovu ideju MORH-a. Članovi Spivnika iz Blata, u svom prepoznatljivom maniru, odmah su komponirali i pjesmicu - Za penjanje mi smo hrbari na Iliju neće doć radari. Do vrha se kamerman HTV-a uspeo zahvaljujući beštimijama. Druga snaga mu je bila na izdisaju ... Vrime od ručka nije propustio ni Filip. Kobasice su mu draže od fažola. Naravno nijedan izlet ne može bez ljepotica. Članovi planinarskog društva Spivnik iz Blata imaju odgovor na sve vremenske uvijete. Siguran sam da bi Velimir izvadio odnekle skije kad bi ga iznenadio snijeg. Na vrhu Sv. Ilije. Među najstarijima koji su se popeli na sam vrh je bio i barba Petar iz Blata. - "Sa svoje 72 godine i dva šćapa san pomalo dojidri. A čuješ, važno je doć taman i su dva šćapa. Tako govoru da je i na olimpijadi važno sudjelovat ali bome grubo je doć zadnji." NE DAMO ILIJU
Pri samom vrhu smo dobili SMS poruku od člana Županijskog poglavarstva Anta Zekana - Pozdrav svima na svetom Iliji. Ja se penjem u utorak. Neću pasti. (U utorak o ovoj temi odlučuje Poglavarstvo Županije dubrovačko neretvanske).
Ovjde bi treabo doći radar, barem po Miljevcu, Tisaniću, Gareljiću, i drugima koji su odabrali ovu lokaciju. Potpis za budućnost, .. ili do prve kiše. Matko Andričević, Perica Tolj, načelnik Općine,  i Ivica Trojanović na vrhu. NEĆEMO RADARE!
Vrh Sv. Ilija.
Ministarstvu obrane i Vladi Republike Hrvatske, s vrha Ilije je upućena vrlo jasna poruka, Sv. Iliju ostave turistima, planinarima, biljkama, muflonima, gromovima i oblacima a za svoje radarske projekte tražite drugu lokaciju.

Prema procjenama organizatora u pohodu na Sv. Iliju je sudjelovalo oko 450 ljudi od kojih se dvije stotine najhrabrijih popelo do samog vrha. Uz molbu Sv. Iliji da onima koji donose radare pokaže svoju nemilosrdniju stranu, jasno je izražena volja da smo svi skupa snaga koja ne želi radare i koja će sve napraviti da tako i bude.

Ministarstvu obrane i Vladi Republike Hrvatske, s vrha Ilije upućena je poruka; Sv. Iliju ostave turistima, planinarima, biljkama, muflonima, gromovima i oblacima a za svoje radarske projekte tražite drugu lokaciju.