15. REGIONALNO NATJECANJE MLADIH MATEMATIČARA
Korčula - 23. - 25. svibnja 2002.
Korcula.NET - Natjecanje
>PROGRAM
>ORGANIZATOR
>REZULTATI
>FORUM

 

25. svibnja  - Podjela priznanja najboljima
Poklon Vinko, Marko Polo kapaPodjelom diploma i nagrada najboljima, danas je u Korčuli završeno 15. regionalno natjecanje mladih matematičara iz četiri dalmatinske županije. Svi ste vi pobjednici, - rekao je Vinko Bajrović obraćajući se natjecateljima,- ipak neki od vas su imali više sreće. Naći se mežu najboljima nakon postignuti visokih rezultata u svojim županijama, je velika čast. Uz pohvale organizatorima i domaćinima na odlično pripremljenom i organiziranom natjecanju, zaželio je svima dobre rezultate i ponovni susret na nekom od državnih ili regionalnih natjecanja sljedeće godine.

23. svibnja - Otvoreno natjecanje iz matematike
Otvaranje natjecanjaUčenici i učenice Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule, škole domaćina 15. regionalnog natjecanja iz matematike, večeras su pjesmom i plesom zaželili dobrodošlicu natjecateljima i njihovim mentorima, u grad Marka Pola - grad Korčulu. Na samom početku prisutne su pozdravili ravnatelj škole prof. Berislav Čurković te gradonačelnik Grada Korčule Mirko Duhović. Natjecanje je službeno u ime pokrovitelja Ministarstva prosvjete i športa, otvorio dr. Vinko Bajrović zaželivši natjecateljima da im sutrašnji dan u matematičkim vodama bude sretan i miran.

23. svibnja - Svečani doček
Djeca i nastavnici Osnovne škole Petra Kanavelića su svečano dočekali većinu natjecatelja i njihovih mentora iz Splitko-dalmatinske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

23. svibnja - Acrobat pdf dokumenti
- Pismo roditeljima domaćinima uoči dolaska natjecatelja (37 Kb)
- Bilten br 1 (270 Kb)

19. svibnja - Dodatne trajektne linije
Za potrebe regionalnog natjecanja iz matematike, Mediteranska plovidba uvodi dva dodatna putovanja na trajektnoj liniji Korčula - Drvenik. 23. svibnja trajekt polazi iz Drvenika u 11.00 sati te iz Korčule u 14.00 sati. 25. svibnja iz Drvenika u 08.30 sati te iz Korčule u 11.30 sati. (Medplov)

24. travnja - Regionalno natjecanje mladih matematičara u Korčuli
Berislav, Ivica i LucijaOsnovna škola Petra Kanavelća iz Korčule ove godine je domaćin 15. Regionalnog natjecanja iz matematike, koje će se održati od 23. do 25. svibnja u Korčuli. Učestvovati će 150 učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola iz četiri dalmatinske županije i 100 učitelja mentora. Korčulanska škola je odabrana radi višegodišnjih uspjeha učenika i njihovih mentora na svim natjecanjima iz matematike, od školskih do državnih. Iz korčulanske škole na ovom natjecanju će sudjelovati 10 učenika, iz Blata troje, iz Vele Luke dvoje. Pokrovitelj natjecanja je Županija dubrovačko - neretvanskka a organizator je Ministarstvo prosvjete i športa, Zavod za unapređenje školstva iz Splita. - Ovo nam je prilika da gostoljubljivošću i dobrim domaćinstvom vratimo ono što su do sada svake godine doživljavala naša djeca na natjecanjima diljem Hrvatske - istaknuo je prof. Berislav Čurković na danas održanoj konferenciji za medije.

2+2=5