20. kolovoza 2002.
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u Korčuli

stipe1.jpg (12861 bytes) stipe2.jpg (25627 bytes) stipe3.jpg (24921 bytes) stipe4.jpg (21810 bytes) stipe5.jpg (29778 bytes) stipe6.jpg (21279 bytes) stipe7.jpg (19822 bytes) stipe8.jpg (24350 bytes) stipe9.jpg (27509 bytes) stipe10.jpg (27054 bytes)
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u Korčulu je doplovio brodom Sveti Mihovil. Dočekali su ga gradski dužnosnici, građani Korčule i brojni gosti. Predsjednik gradskog vijeća Frano Skokandić, dožupan Vedran Leleković, predsjednik SDP-a Mladen Marelić i  gradonačelnik Mirko Duhović u društvu s predsjednikom uz piće dobrodošlice. Don Marko Stanić dočekao je predsjednika s pratnjom u korčulanskoj katedrali Sv. Marka. Predsjednik Stjepan Mesić među brojnim turistima razgledava grad. Doček u ACI Marini, gradonačelnik i direktor korčulanske marine Marko Skokandić Predsjedniku je bilo posebno drago ponovno sresti Franka Burmasa, s kojim je zajedno provodio studentske dane. Naravno da su se mnogi htjeli fotografirati s predsjednikom. Tu su porodica Tedeschi i Niko Perić, novinar lokalnog radija. Nakon otvaranja, razgledavanje izložbe u društvu Branke Starčević, Duška Kalogjere, Borisa Marune i Vedrana Lelekovića. Na kraju je svoje dojmove upisao u knjigu utisaka.

 

 

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić u Korčuli.
Na poziv vodstva Grada, večeras u Korčuli boravi predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Na gradskoj rivi, u trenutku najljepšeg zalaska sunca na Jadranu, dočekali su ga dožupan dubrovačko - neretvanski Vedran Leleković, gradonačelnik Korčule Mirko Duhović i predsjednik gradskog vijeća Frano Skokandić sa suradnicima, mještani Korčule te brojni turisti, koji su, barem prema izrečenim komentarima, iznenađeni pokazanom prisnošću i spontanošću hrvatskog predsjednika među Korčulanima. Nakon dočeka, zajedno sa domaćinima i znatiželjnicima, predsjednik je prošetao ulicama starog grada, do ACI Marine, gdje je otvorio izložbu plakata, učenika Škole za primjenjenu umjetnost i design iz Zagreba, na temu "Milijuni sadnica za Lijepu našu". Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Korčule, predsjednik Mesić je prisutnima uputio poruku - "Danas čovjek treba pridonijeti da i mi i svi svi oni koji dođu iza nas uživaju u ovome što nam ova zemlja pruža. Vidimo da prirodne nepogode, poplave i požari, mogu odnjeti u nekoliko sati sve ono u što je ulagano stotinama godinama. Poruka svima nama je da doprinosimo i čuvamo sve ovo što su priroda i ljudi stvorili".