Korčula - 7. siječnja 2002. 12:00
Primopredaja ključa od grada Vladi od Maškara
kljuc01.jpg (43838 bytes) kljuc02.jpg (37977 bytes) kljuc03.jpg (42311 bytes) kljuc04.jpg (24056 bytes) kljuc05.jpg (29930 bytes) kljuc05.jpg (29930 bytes) kljuc07.jpg (16481 bytes) kljuc08.jpg (54275 bytes)
Gradski ključ je malo poveći, skovan od pravoga gvozja, tako da su gradonačelniku Mirku Duhoviću pomagale dvije prinčipese koje su nosile ključ umjesto njega. Ključ je predao a prinčipese je zadržao za sebe. Kralj i Čuvar ključa pokazuju narodu da je od danas grad u njihovim rukama. Korčulanska Vlada od Maškara čeka početak ceremonije. Na Plokati, glavnom gradskom trgu, Kralj je svečano otvorio škatulu u koju građani mogu ostavit poruke Krnovalu. Gosti ceremonijala su bili i Vlada od Maškara iz Lumbarde. Korčulanima su poručili da su sve odluke glede Kokojevice u vrime poklada van snage i da će oni svima koji donose smeće u Lumbardu davat šolde. Halo! Halo!
Ministri su ometani telefonima čak i na sjednicama. Baglija će umjesto ručka skuhati bakalar za čitavu vladu (Nije on Čačić!).
Sudac pažljivo posmatra situaciju. Visoka plaća i položaj mu to nalažu. Nema privilegiju kao njegove državne kolege da oteže procese godinama. Cvjetna kraljica, kraljeva lipotica.

 

Danas točno u podne gradonačelnik Grada Korčule Mirko Duhović predao je ključ od grada Vladi od maškara kojom im on i poglavarstvo priznaje pravo na upravljanje gradom s željom da budu uspješniji i da mu grad vrate s manje problema nego ih je danas. Kralj od maškara, preuzimajući ključ od svih vrata u gradu (osim onih gdje stoje novci) se usrdno zahvalio gradskim i prigradskim vlastima nekadašnjeg grada Korčule, a posebice Gradonačelniku.

U svom prvom obraćanju javnosti Kralj je bio kratak i jasan, za razliku od političara. Evo njegovog prioćenja.

Glede novonastale situacije, Mi - Kraj i Vlada predmnijevamo kako je potrebno naglastiti slijedeće:

Smatramo da je ovim povjesnin činon otvoren natječaj za ovogodišnjega Krnovala pa molimo sve one koji mislu da mogu ispunit uvje te neka se potrudu. Pozdravjamo Vas uz harni rukoljub damama i želimo svako dobro uz bojni poklič:

KRNOVAL JE KRATAK - SVI U MAŠKARE!