8. svibnja (Dubrovnik) - HGD Sv. Cecilija na Stradunu
cec01.jpg (26933 bytes) cec02.jpg (10946 bytes) cec03.jpg (19360 bytes) cec04.jpg (18436 bytes) cec05.jpg (10774 bytes) cec06.jpg (19715 bytes)
Na Stradunu u Dubrovniku, prije mimohoda Čovik koji je glazbeno odgojio generacije Korčulana - Mišo Kirhmajer, sada kapelnik potomjske (Potomje na Pelješcu) glazbe. Na mostu Franja Tuđmana Cecilija na Stradunu Isprati nas je na trajektu državni tajnik Branko Bačić Ležerni trenutci

 

8. svibnja (Dubrovnik) - HGD Sv. Cecilija na Stradunu
U nedjelju je puhački orkestar HGD Sveta Cecilija iz Korčule nastupio u Dubrovniku, na Županijskoj smotri puhačkih orkestara povodom Dana Županije. Pored Cecilije nastupilo je još 9 puhačkih orkestara s područja županije. Korčulani su bili jedini otočki orkestar i pobrali su pljesak i simpatije gostiju i domaćih koji su nedjeljno popodne provodili na Stradunu. Svi orkestri su pokazali zavidni nivo muziciranja i po broju mladih, dokazali da je ovaj vid glazbe sve popularniji među njima. Očito je da promjena repertoara privlači sve veći broj mladih ljudi, jer se više ne sviraju samo koračnice, već i lagani evergreeni, pop melodije, pa i poneka rock skladba. I u glazbi Cecilije se osjeti manjak pojedinih glazbenih dionica, pa je ovo i poziv svim mladima, a i onima malo starijima koji već znaju ili tek žele učiti svirati, da nam se jave i pridruže i uz glazbu i druženje provedu nezaboravne trenutke. (D. Rakočević)