16. rujna 2006. - Poplimale radnje i butige u Korčuli   
Fotografije: Nenad Kosović

Skladište građevinksog materijala u Luci Uš Dom Zdravlja Barke u gradskoj lučici Brod - igračka Bounty u gradskom parku Mesnica Knez Mesnica Knez

 

16. rujna 2006. - Bujice vode u Orebiću  
Fotografije:  Denis Kaštelan

           

16. rujna - Bujice vode u Korčuli i Orebiću
Nevrijeme praćeno grmljavinom i prolomom oblaka sa ogromnom količinom vode koje se noćas i jutros sručilo na Korčulansko područje napravilo je dosta štete, posebno u prizemnim i podrumskim prostorijama u gradu Korčuli. Najgore je bilo u ulici Hrvatske bratske zajednice i prolazu Tri sulara u kojima su smješteni brojni ugostiteljske, trgovačke i obrtničke radnje, pa su tijekom jutra vlasnici i korčulanski vatrogasci imali pune ruke posla. Prema podacima koje nam je dao Tonči Gatti u Meteorološke postaji u Korčuli jutros do 08,00 sati palo je 185 litara kiše po metru kvadratnom, što još nije zabilježeno u gradu Korčuli od kada se službeno vode meteorološki podaci.

Štete na gospodarskim i privatnim objektima, te na poljoprivrednim površinama bilo je i u susjednom Orebiću i drugim mjestima Pelješca gdje je palo 175 litara kiše na m2. Svi potoci Orebića su se izlili iz svojih korita i poplavili sve što se našlo na putu mnoge kuće, podrumi i poslovni objekti su ostali poplavjeni. Žrnovo je prošlo nešto bolje, prema podacima Korcula.NEt meteorološke stanice palo je 96 litara kiše po metru četvornom.

(Nenad Kosović, Denis Kaštelan, IG)