22. prosinca 2010. - Novi ultrazvuk srca u Domu zdravlja Korčula
Fotografije: Ivan Grbin

Humanitarna udruga Korčulansko pelješko srce, nakon uspješne akcije prikupljanja sredstava za nabavu modernog uređaja za dijagnostiku srčanih i drugih bolesti, danas je u prisustvu donatora, članova i odbora Udruge, djelatnika Doma, svečano ustupila novi uređaj internističkoj službi Doma zdravlja Korčula.
- " .. u Udruzi smo se prihvatili naizgled nemoguće misije da za potrebe stanovništva otoka Korčule i poluotoka Pelješca pribavimo najsuvremeniji ultrazvuk srca vrijedan oko 100 tisuća eura. U razdoblju od samo devet mjeseci sakupljeno je 715 tisuća kuna od ukupno 1200 većih i manjih donatora u Hrvatskoj i inozemstvu. Sretni smo što je naša akcija naišla na veliko odobravanje pojedinaca, obitelji, firmi i ustanova... Poseban stručni tim je među sedam različitih uređaja odabrao Aloka Prosound Alfa 10, najsuvremeniji ovakav uređaj u našoj Županiji. Pretrage na ovom uređaju će biti dostupne svim stanovnicima Korčule i Pelješca preko uputnice. Na kraju želim zahvaliti svima koji su novčanim prilozima pomogli u ostvarenju cilja, te poručiti da i mi na ovim prostorima imamo pravo življenja ravnopravno najrazvijenijim sredinama ali da se za takav kvalitet moramo izboriti svojim naporima i sredstvima. - rekla je u ime Udruge dr. Josipa Kordić.
Predsjednik Udruge prim. dr. Davor Podbevšek je spomenuo kako okončanjem akcije Udruga neće stati s aktivnostima, naprotiv nastavlja sa istom voljom i žarom - da nam pokretači budu težnja prema najvišem cilju: očuvanju ljudskog života. Hvala još jednom svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji i dali doprinos da bi se danas ovdje mogli okupiti zbog dobra, povezani zajedno u jedno veliko srce.
O sljedećim planovima udruge je govorio Boris Marelić, posebno pohvalivši članove udruge koji su svojim naporom priredili današnji domjenak za koji Udruga nije potrošila niti kune. Na kraju se prisutnima obratio i ravnatelj Doma zdravlja dr. Joško Podbevšek.