PRIOPĆENJE VLADE OD MAŠKARA Br. 1
KORČULA - 14. veljače 1999.
Dragi sugradjani!
Da se ne bi zaboravile tradicije Korcule, u duhu tih tradicija grupa Korculana, od kojih su vecina legitimni clanovi Vlade od Maskara vec vise decenija, upustila se u organiziranje proslave zadnjeg dana Krnovala u  Korculi 1999. godine. Razumijevanjem i potporom nadlezne osobe u Poglavarstvu Grada i uz pomoc mnogobrojnih sponzora dobili smo potrebna financijska i materijalna sredstva za realizaciju ovog projekta.

U cilju osiguravanja potrebnog prostora za izradu Krnovala, obratili smo se Predsjedniku  HGD Sv. Cecilija sa zamolbom da nam dozvole koristenje prostorija njihovog Drustva. Gospodin Predsjednik nam je svesrdno izisao u susret i udovoljio nasoj molbi ustupivsi nam kljuc prostorija. Radom smo zapoceli 9. veljace 1999. te smo radili do 12. veljace 1999. godine do 18,30 sati. Tog dana je reporter Radio Korcule, gospodin Nikola Peric obavio razgovor "s lica mjesta" u 11,45 sati na temu izrade Krnovala. Snimka je pustena u eter u 12,00 sati. Svatko traku moze i danas preslusati posto je pohranjena na Radiju. U vecernjim satima kod izrade Krnovala bili smo, na nase veliko iznenadjenje,  grubo napadnuti od pojedinih clanica uprave drustva SV. Cecilija povodom nasih izjava na Radiju. To je bio razlog sto smo prostorije nakon toga napustili i vise se u njih nismo te veceri vracali. U prostorijama su ostale tri djelatnice Sv. Cecilije po svom poslu. Dana 13. veljace 1999. godine, u jutarnjim satima ustanovili smo da je nas trud do temelja unisten a sto je najtragicnije, unistene su odore, kape i perike sudaca koje su tradicionalno koristene i prenosile su se s generacije na generaciju.

O svemu smo obavijestili predsjednika Drustva Sv. Cecilija i nadleznu policijsku postaju u Korculi i zamolili njihovu strucnu obradu ovog nemilog dogadjaja, nezapamcenog u povijesti korculanskih maskara na nasu zajednicku sramotu.

Gore iznijeto su nepobitne cinjenice s kojima hocemo upoznati korculansku javnost,   pri cemu ostavljamo svakome da donese svoj sud  o karakteru cina a nadlezni policijski organi dat ce svoje strucno misljenje. Posebno isticemo da najodlucnije odbacujemo bilo kakve insinuacije prema kojima smo nas trud unistili sami.

Vlada od Maskara
U Korculi, 14. veljace 1999. godine.

PRIOPĆENJE VLADE OD MAŠKARA Br. 2
KORČULA - 15. veljače 1999.
Jake snage Interpola izvršile su uhidbu osumnjičenika i izručile ga sudbenoj vlasti Vlade od Maškara. Na njega je neposredno nakon toga izvšen atentat a  za ti teroristički čin još niko ni preuze odgovornost.  Osumnjičenik je u teškom stanju prevezen u Klinički centar gdje mu je krajnjim naporima medicinskog osoblja spašen život kako bi mu se moglo osigurat pravedno suđenje. Zdravstveno stanje uhićenika se iz sata u sat popravlja i prema ričima glasnogovornika Vlade od Maškara dana 16. vejače 1999. Godine održat će se u 15,00 sati
JAVNO SUĐENJE KRNOVALU
na taraci isprid Planjaka (zbog blizine Lječničkog konzilija i suvremenih medicinskih aparata)
Dragi Puče!
Pozivamo Vas da u duhu Korčulanskih tradicija i običaja, izvadite iz naftaline dominale, kapeline i morete i maškarani sudjelujete u ovom svetom činu. Pozivamo prin svega MLADOST I DICU da se pridruži Krnovalskoj povorci i učini ono što je red (jer su stari očito inšepjali od pulitike i muzuni). Matere, obucite dicu u monture od dječje redute i dovedite hi da se uču veselit  dok su mali jer kako vidite, kasnije će bit kasno!

SVIM KORČULANIMA I ZATEČENIM GOSTIMA ŽELIMO SRITAN PRAZNIK!

U Korčuli, 15. Vejače 1999.