2. studeni 1999 - Gradonacelnik Korcule o korculanskim stranicama
Evo kako je korculanski gradonacelnik gosp. Ante Lakic odgovorio na moje pitanje, postavljeno u radio emisiji PITAMO GRADONACELNIKA, " ... Moje pitanje se odnosi na nove tehnologije u komuniciranju i povezivanju ljudi. Da li je cuo za projekt Korcula.NET i da li Grad ima bilo kakav pozitivan ili negativan stav prema ovom poslu." (Odgovor je nesto dulji, izostavljen je dio uvoda te kraj).

........ Naime ta, kako ja nazivam stara tehnologija komuniciranja, ima trajne vrijednosti koje ili neki ne znaju ili su zaboravili, a to su, uvažavanje drugoga, tolerancija, govorenje istine umjesto lazi, bez uvreda,  te vrijednosti se uce i sticu u porodici, u crkvi, u skoli. .. toga odgoja netko ima, a na zalost netko i nema nego zagadjuje zrak vrijedjajuci i provocirajuci, ... a doticni je gospodin vec i ranije pokazao dio svog kulturnog identiteta. Medjutim nije sramota grijesiti, ali je sigurno sramota grijeh ponavljati. Dakle ja sam prvo za kucni odgoj u  kulturi ponasanja a svakako onda i za ovaj novi nacin komuniciranja koji preferira nas uvaženi gradjanin. .....

Grad Korcula se je prikljucio na Internet, nazalost ne koristimo njegove brojne mogucnosti, i ja s time nisam zadovoljan. Podjsetit cu da je spomenuti gospodin nudio svoje usluge u vrlo nezgodno vrijeme kada je u jednoj ruci drzao mrkvu a u drugoj batinu tako da mi u Poglavarstvu nismo znali sto ce kada upotrijebiti. Tada je pljuskao lokalnu vlast gdje god je stizao.

Cuo sam, ne znam je li tocno, pa se ispricavam ako ne, ali daj Boze da nije, da je upravo taj gospodin pomogao i uredjivanje stranice na Internetu koja na vrlo ruzan i ponizavajući tip humora promice svijetu nase domace zgode i nezgode. Tko su ti ljudi, autori, i da li se srame ili mozda ponose svojim djelom. Sto njihova djeca kazu o tome. Rekli su mi da su stihoklepci i neki bivsi profesuri za koje su njihovi ucenici komentirali rijecima koje ja javnosti ne bi kazao i da ih je sram sto su ih takvi ljudi ucili. Takav stil, kojim gospodin pere pred svijetom nase sporko rublje, nema veze sa demokracijom i slobodom izražavanja. To je po meni zlouporaba i demokracije i slobode medija. Dakle, glasam za Internet kao nacin komuniciranja ali uvijek po nacelima dobrog starog odgoja.

Medjutim kako se nikome ne moze zabraniti na srecu da ispoljava svoju kulturu ponasanja, porucio bih sljedece svima koji zele komunicirati na slican ruzan nacin. .... Kako se bojim da ce nekom prekipjeti, uzvratiti na nacin, kao nedavno u Inkobrodu, fizickim obracunom, sto je na srecu dobro zavrsilo,  što ja nikako ne podrzavam,  ali sve u zivotu ima neku mjeru i granicu, uostalom ne valja niti zacina preko nacina. ......