Nikola TESLA

(Napisao: gosp. Marko Marelić -  S. Francisco - USA)
--> Marko Marelić osobna stranica


Nikola Tesla je rodjen tačno na pola noći, izmedju devet i deset Srpnja 1856 g. On je sin od Svećenika Milutin Tesla, popa u Srbskoj Pravoslavnoj Crkvi i njegove žene Đuka Mandić. Njihova kuća bješe vrlo mala koja je bila blizu Crkve u malom selu zvanom Smiljan, nalažena izmedju Velebita planine i istočne obale od Jadranskoga Mora. Oni živješe u Liki dio od Croatia. Tesla je od Srpskog porijetla i oni poštovaše njihovu tradiciju vrlo skromno. Oni uživaše pjevati njihove narodne pjesme - takodjer i plesove, pisajući pjesme kao i slaveći svetkovine od kojih bješe dosta mnogo.

U njihovoj obitelji - pored oca i majke -bilo je petero djece, najstariji od njih je Daniel koji bješe bistro djete a Nikola je četvrti. Ostala tri djeteta su djevojke. Oni poštovaše njihovoj tradiciju u obitleji da muškarci ili služe u vojci ili budu svećenici, a da djevojke ožene vojničke oficire ili crkovne svećenike. Medjutim, nitko od vojničkih oficira niti od crkvonih svećenika nije bio interesiran njima od strane djece a takodjer i samog Nikole.

Kada je Tesla bio odprilike pet godina star, njegov stariji brat je poginuo u acidentu i to je bio veliki udar za Nikolu. Par godina poslije toga acidenta, Nikola počevši da pokazuje neke vidjene signale. Na primjer, on nemogavši da trpi roćine na ženskim uhima, pogotovo ako one bješe perle. On takodjer nije mogao da trpi miris od camfora i on uvjek mjerući u kubičnoj mjeri veličinu supe, ili ma kojo piće on obično pio, inače on nebi uživao njegovo jelo.

 

tesla_kuca.jpg (14243 bytes) tesla_crkva.jpg (15866 bytes)
Teslina rodna kuća Crkva u Smiljanu

 

Od vrlo ranih godina, Tesla uževši jaki interest od svemu okolo njega i napravio njegove vlastite izume, netkoji bješe mnogo uspješni negoli drugi. Od pet godina života on je napravio mala vodena kola, koja se glatko okreću na kurentu vode, čak to bješe sasma drugciji patent negoli su dotad uradjeni lokalno. Isto tako njegovi rani izumi nisu bili posve uspješni. On je učinio nacrt motora koji je pokrenut sa 16 dodataka koje je zaljepi na sama kola - idea njegova je bila da kad se oni okreću, njihova krila će okretati kola.

Mladi Tesla počeo je školu u Gospiću, mjesto u kojeg njegovi roditelji su se prije preselili. Onda on postane zainteresovan kako makine rade, poslije on nastavlja studiranje kod visoke škole u Karlovac Croatia. Kao posljedice smrti njegovog brata, Tesla bješe odlučio nadmašiti učenje i ohrabriti njegove roditelje u spomen smrti izgubljenog brata. Poslije toga on počimlje da mnogo studira, čak često radeći do u kasnu noć.

Kako smo prije spomenuli, Teslini roditelji željeći da Nikola prihvati svećenstvo. Naprotiv, Nikola sam odluči da studira Engineering, te od 1875 on postane sposoban da udje u Polytechnic u Gratz - koji je danas u Czechskoj Republiki - potpomognut sa vojničkom pomoću. Žalosno za Teslu, granične promjene su usljedile pak Tesla nemože dobiti kredit školovanja za drugu godinu, i on moraše da napusti školu. Medjutim, u Gratz je on vidio neke D.C. motore i razumio mnogo od bazičnih električnih osnova, ali ne kao A.C. motor koji ne postoji. On je trebao naći posao čiji kredit je bio težak da nadje i on se okrene na kockanje. Zatim, on bješe sposoban da osigura mjesto sa Edison Company u Budapest, preselivši se jedno krilo dijelom u Pariz. Kad je bio na tome poslu on je izumio njegov prvi indukcijon motor. Tesla je bio vrlo uspješan i obečali mu neke nagrade za njegove nalaze. Medjutim, kad se to nije ostvarilo on je napustio posao. Imajući namjere poći u USA i on je bio savjetovan da ide tamo. Poslije on uzme brod SS Saturnia i nastavlja ploviti za USA, i stigovši tamo u 1884 g. od 24 g. starosti. Imajući samo par centa u njegovom djepu, skupa sa par pjesama i nekim planovima na papiru, ali ne obečanog posla.

 

tesla_brod.jpg (21459 bytes) tesla_novac.jpg (18513 bytes)
s.s. Saturnia, brod kojim je 1884. Tesla doplovio do Amerike Teslina slika na novčanici Srbije

 

Sretno za Teslu, on odmah nadje posao, radeći za Edison Company. On odmah dobivši Edisonovo priznanje kao teški radnik, radeći ponekad od 10:30 a.m. sve do 5:00 a.m. sljedećeg jutra. Upravo, njegov stalni rad dobivši komentar od Edison-a, "Ja imam mnogo teško radnih pomoćnika, ali Ti si koji dobivaš nagradu." Poslije prijateljstvo izmedju dvojice se pogorša. Oni bješe različiti jedan od drugog. Edison hoće odmah da vidi konačne uspjehe, dočim Tesla hoće da prvo ispita patente i onda da ih proglasi uspješnim. Takodjer, Edison želi direktnu struju kao njegovu veliku investicju u vlastitoj technologiji, ali Tesla vidi napredak i korist od A.C. - a to nije odgovaralo Edisonu te Tesla napusti kompaniju. Nešto poslije Tesla reče od Edisonu: "Ako on hoće da najde iglu u stogu slame, on će raditi marljivošću od Pčele i da istraži svaku slamu dok on ne najde iglu. Ja sam bio žalosni svijdok njegovog nastojanja, pošto sam znao da sa samo malo teorije i proračuvanja, on bih zašparao 90% njegovog posla."

Poslije ovog, Tesli pridje jedan financiski investitor da osnuju električku kompaniju gdje će izumit sigur arc svijetlo, ali se ovaj poslije nakom vremena pomalo izvuče iz obaveza. Sa malo novca kojeg je ostalo, garantno vrijeme bješe ne siguro. Posla više nije mnogo bilo od razloga financiske krize i konačno je Tesla proveo vrijeme kao radnik na New York ulici. Bez obzira na sve gore rečeno, Tesla nastavlja sa svojim naučnim radom i izumljuje sedam važnih patenata.

Završno, Teslina sreća se okrene i on bješe sposoban da osnuje drugu kompaniju u 1887. Ovaj put on je bio sposoban da proučava i razvija njegove ideje za izmjeničnu struju (motora i poly-phaze sistema). Za vrijeme šest mjeseci - od dana osnutka kompanije - Tesla je izumio još dva druga patenta za sastav njegovog indukcija motora. Vijesti se od ovom odkriću proširile i on je pozvan da govori kod American Institute od Electrical Engineers i George Westinghouse, gospodar porasta električne kompanije, dodje da sluša Teslu. Ne kako Edison, Tesla može da radi sa Westinghouse i čak prihvati mjesto kao Savjetnik za Westinghouse.

Westinghouse ubrzo podje u direktno natjecanje sa Edison i teška borba se nastavlja izmedju njih. Edison izjavjuje da A.C. bješe opansan, dok Westinghouse dokazuje da nije više opasno nego D.C. Borba se i dalje vodi za neko vrijeme, koštanjem Westinghouse ogromne novce. Zavrijeme ovog perioda on kupivši Teslin patent da ga dokaže kao uspijeh. Godine poslije u Svibnju 12, 1938 u govoru kod Instituta od Immigrant Welfare, Hotel Baltimore, New York - čitano u osustvu - za George Westinghouse Tesla govori: "George Westinghouse bješe po mome mišljenju, jedini čovjek na ovome svijetu koji može uzeti moju izmjeničnu struju sistem ispod okolnosti koje postoju i dobiti bitku protiv predrasuda i novčane snage. On je "pioneer" od odredjene veličine, jedan svijetskog istinitog "noblemen" od kojem America može biti ponosna i kojemu čovječanstvo duguje bezkrajan dug i zahvalnost."

Usprkos istine da je Tesla radio direktno sa Westinghouse, on još posjeduje njegovu vlastitu laboratoriju i bješe vrlo zadovoljan da je radio tu. On nastavlja da čini nova odkrića, jedan od kojih bješe lampa za "fluoresced" i bješe zapravo na čelu od današnjeg fluorescent tubes. Ovo povisuje trgovinu za 50 godina poslije Tesle prototipa! On takodjer ispituje mnogo drugih phenomena uključujući X-Rays i vacuum tubes ili ventila vrlo sličnim audion ili triode ventila, izumjenih od de Forest u 1907. Ne sami Tesla bješe teško upleten u odkriću električnih machina svijetla, ali on takodjer učinivši nekoja vrlo važna odkrića u novo razvijenom svijetu povezanom sa Hertzion valovima. On je studirao rad od Hertz i zapravo posjetio njega. Tesla poduzima mnogo ispitivanja i u 1897 je iznjio patent za prenesti električnu snagu u gornjoj atmosferi. Taj postignuti terminal u visokoj atmosferi (moguće korišteći balone) bih to zahtjevalo. On takodjer govori da transmisija telegrafa bih zahtjevalo mnogo manji signal da operira njezine primače (receiver). Zaista, on bješe prije probao taj dugi dalekosežni komunikacijon, gdje je moguće sa primjenim signalima preko duljine od 25 milja. To je čak rečeno da kada to postane da je moguće onda duljina kojom signal može stići do neodredjene dužine.

Tesla opet čini velike vijesti kada u 1898 on je postavio javno izlaganje radio-kontroliran brod u Madison Square Garden u New York. Brodu može biti dan različita naredjenja tako da kormilar (steering) i propulsion možu biti kontrolirani. O mišljenju state of technology korišteni od drugih ispitivača ovo bješe još drugi primjer koji pokazuje, "Tesla bješe vrlo unapred od onog vremena."

U 1899 Tesla napušta New York da uspostavi nove ispitivačke laboratorije tačno izvan Colorado Springs, pošto je okolo 6,000 noga iznad morske razine i u Rocky Mountains on planira da koristi mjesto za neke visoke-voltaže visoke-frequency "izmjenične struje ispita." Ovdje on regularno čini ispite od velikog električnog pražnjenja. Za vreme jednog od ovih većih ispita, on uspjeva da proizvodi iskre preko 135 noga duge, i zvuk od toga bješe se čuo preko 20 milja daleko. Medjutim, od više važnosti za lokalno naseljenje bješe dokaz da sa poduhvatom ovog experimenta on je izgorio generator u lokalnoj električnoj stanici i ostavio mjesto bez struje za neko vreme.

Poslije godinu ispitivanja, on vjerovaše da je naučio sve što on treba da zna što smeta njega da transmitira signale od električne snage posvuda na zemlji. On počevši gradnjom prototipa svijetske broadkaste stanice na 200 hektara zemlje na Long Island. On imenuje ovog "Wardenclyff" a toranj treba da bude oko 185 noga visok. Žalosno, da oskudica novca je spriječila završenje project koji nije nikad završen. Toranj bješe oboren u 1917 g. U ovo vreme Tesla je imao strašne financiske poteškoće. On je bio presiljen da prizna u sudu da je on bez para i da je živio na kredit za više godina kod Waldorf-Astoria Hotel i uronio u duboki dug.

Usprkos njegove personalne krize, on bješe još sposoban da gleda u mnogo drugih pronalazaka. Netkoji od ovih on je koristio da pomože izići iz financiskog problema, tako da je dobio dozvolu za sistem automobilske brzinske mjere. Jedna idea koja je okupirala njegova ispitivanja namjere da koristi reflekcijon od radio valova da odkrije neprijateljske podmornice koje su potapljale savezničke brodove u prvom svijetskom ratu. Poslije on takodjer ispituje mogućnost da ispusti novu formu od energije iz atoma, čak kad je bio pitan od novinara on je odbio da odgovori. On takodjer imavši ideju za vertikalni let od avijona t.j. helicopter.

Tesla kroz njegov život i njegovo naučno postignuće bješe skrajno impresivan. On je pronašao bezbroj različitih električnih predmeta, počevši od indukcijon motora do fluorescent svijetla. On bješe daleko ispred svih naučenjaka toga vremena i novim razvitkom polja od bez žične komunikacije. Pobjedio je i nadmašio Marconi na svim poljima, i on takodjer uspješno demonstrirao primjenu od bežičnosti - uključujući remote kontrol.

U sljedećim godinama Tesla nastavlja da pravi mnogo novih odkrića. On bješe aktiv na čelu odkrića technologije u svim pravcima. Poslije u 1940 on postane bolestan od slabog srca kojeg mu često pravi vrtoglavost. Tada je živio u hotelu New Yorker i na večer 5 Sječnja 1943 otišao je u krevet, dao je nalog da ga ne smetaju. Ovo nije bio neobični zahtjev, jer je ponekad reko da ga ne smetaju za dva ili tri dana. Ali ovo bješe zadnji put da se on vidi živ. Izmedju petog i osmog Sječnja on bješe nadjen mrtav u krevetu od njegove sluškinje. Tesla je umro od 87 godina starosti. On je rodjen Srpnja 10, 1856 g. i slavitće se 150 godišnjica njegovog rodjenja Srpnja 10, 2006.

 

tesla_smiljan.jpg (48444 bytes)
Mjesto Smiljan pored Gospića, mjesto Teslinog rođenja

 

Zavreme njegovog života, Tesla nikada nije bio oženjen i nema djece. On je imao samo nekoliko prijatelja, jedan od njih bješe pisac Mark Twain. On je bio takodjer nepraktičan u financinskim poslovima i malo čudnovat opijen sa prisilnošću i bakcilno fobija. Takodjer Tesla je smatran najviši učenjak svih vremena. O istom svatko bješe govorio od Tesli "da je izumio sve!" Zavreme njegovog života on je odkrio ogromni broj svih nalaza u istinitom broju od 700 patenta.

Pored toga, bješe netkoja odkrića koja su bila važna za njega: Tesla prikazuje njegov vlastiti život sa riječima, "Ja sam nastavljao istraživanja sa opće neizraženim zadovolstvom od moje sposobnosti da moj poly-phaze sistem je korišćen preko čitavog svijeta, da olakša teret čovječanstva i poviši uživanje i zadovoljstvo, i da moj bezični sistem u svoj bitnoj budućnosti, je korišćen, čini službu i donese uživanje narodu u svim djelovima svijeta."


Compiled by: Marko Marelich
Retired Mechanical Engineer
San Francisco, California - USA
March 29, 2006