< The musical
Marco Polo - A Never Ending Story
Korcula.NET > Marco Polo home page > The musical > Prvo predstavljanje javnosti
Goran Duka, Ivo Lipanivic, Teo Trumbic

KORČULA, 24.03.2001. g. - Danas je u hotelu "Korčula" u Korčuli održano prvo javno predstavljanje mjuzikla, napisanog na engleskom jeziku, "Marco Polo - A Never Ending Story", autora Gorana Duke i Tea Trumbića. Libretto za musical, napisano prema tekstovima iz Milliona - poznatog putopisa Marca Pola, prikazuje slike iz Markovih putovanja u tumačenju prepoznatljivih likova proizašlih iz Markovog globalnog prostora; od Korčule preko Bizanta i Velikog mongolskog carstva do Kine. Glazbena obrada uključuje 23 kompozicije od kojih je deset već snimljeno, te ovom prigodom, predstavljeno javnosti.

U vremenu što slijedi, autori su najavili intenzivne kontakte s producentskim kućama, u smjeru postavljanja ovog djela na kazališne daske, te prezentaciju u drugim multimedijalnim oblicima, kao crtani film, film, CD, ...

Uz autore, musical su predstavili maestro Ivo Lipanović, dr. Živan Filippi - lektor i prevoditelj libretta na engleski jezik, mr. Mihajlo Grgić - predsjednik Turističke zajednice grada Korčule i prof. Stanka Kraljević - u ime Međunarodnog Marco Polo centra. Događaj su u izravnom prenosu pratili slušatelji radija Korčule, te preko Interneta, posjetitelji Korčulanskih stranica.

Musical Marco Polo - Never Ending Story ovime je zaplovio iz grada Korčule prema svijetu. Maestro Lipanović obećao svoju punu pomoć pri realizaciji projekta te je zajedno s autorima, najavio praizvedbu u Korčuli u srpnju 2002. godine.

>

Press conference
Mirej Botica, Goran Duka, Zivan Filippi, Mihajlo Grgic, Stanka Kraljevic, Ivo Lipanovic, Teo Trumbic