SCENARIJ 55 - Jakša Denoble
Lokacije snimanja su Deforara, Hober,  Sv. Antun i  razni pejzazi Korcule. Radi se o maloj srebrnoj kutiji koju nadje jedan mladic dok je kopao viograd. Kad su otvorili tu kutiju nasli su u njoj poruku pisanu krvlju i neku cudnu biljku. Na poruci je pisalo da biljku trebaju ubacit u vatru tocno u ponoc na pocetak novog milenija 2000/2001, i da trebaju za tu prigodu zrtvovat janjca.To su i napravili, okupili su se za novu godinu, pekli su janjca i kad je dosla ponoc ubacili su biljku u vatru. Zatim su poceli udisat dim koji je izlazio iz vatre i poceli su doziljavat slusne i vizualne halucinacije o Bogu, raju, demonima ...

Glumci ce bit iz Korcule, a glumit ce sebe u filmu: Zukma, Cure, Tome, Djani, Pavle, Cula ... Scenarij, Rezija, Produkcija, montaza, specijalni efekti, soundtrack su od Jakse Denobla, a u saundtracku ce sudjelovati popularna Korculanska grupa ULTIMATHULE.

Film ce biti snimljen do 30. lipnja 2000, a za premjeru cete biti obavjesteni. Film ce se moci iznajmljivati u svim videoklubovima u Korculi pa cak i u Dubrovniku. Bit ce biti poslan i na "Filmski amaterski festival".
-->>