KorčulaNET WEB stranice
Info & kontakt: Korcula.NET,  EVENTS.Korcula.NET, NEWS.Korcula.NET
(c) 1996.-2015.
E-mail: webmaster@Korcula.net
Facebook je pojeo
sitne ribe
Od svibnja 2013. godine Korcula.NET webu je nestala volja za praćenjem novitadi u gradu i na otoku. Facebook je postupno preuzeo primat nad lokalnim web blogovima i portalima čime je trud postao uzaludan. Stranice će ostati žive dok god bude posjetitelja ili korisnika.
Uvjeti korištenja > Korcula.NET je neprofitni lokalni web blog čiji sadržaj kreiraju posjetitelji i suradnici. Sadržaji na ovim stranicama: objavljene informacije, oglasi, vijesti, se ne naplaćuju.
Autorska prava pripadaju autorima članaka; tekstova,  fotografija, audio i video zapisa objavljenih na stranicama.
Korcula.NET
ne odgovara za  točnost i potpunost objavljenih informacija. Posjetitelji koji pristupaju stranicama koriste sadržaj na vlastitu odgovornost. Korcula.NET nije odgovorna ni za direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja, ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju. Svi postovi na Korcula.NET forumima su anonimni i isključivo su subjektivno mišljenje autora takovih postova. Korcula.NET ne odgovara za sadržaj niti za posljedice koje iz postova mogu proizaći. Vrijeme i IP adresa za svaki post se zapisuju (logiraju). Komentari mogu biti izbrisani na zahtjev. Korcula.NET sadrži linkove na druge internet stranice za čije sadržaje; točnost i pouzdanost ne preuzima nikakvu odgovornost. Korcula.NET zadržava pravo izmjene sadržaja web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. 

Poštovani posjetitelji,
Molimo dojaviti sve zastarjele ili pogrešne informacije.
webmaster@korcula.net

Hvala!

 

Povremeni suradnici Ivan Sardelić, Sani Sardelić, Robert Fabris, Željan Petković, Dragan Rakočević, Tanja Vučetić, Zlatko Šain, Žarko Lozica, Dinko Oreb, Jeno Oreb, Srđan Kusovac, Ivana Milina, Mario Prižmić, Dražen Žuvela, Živan Filippi, Maja Cebalo, Slobodan Rosić, Mario Prižmić, Smiljan Strihić, Neno Kosović, Niko Perić, Neven Fazinić (Udruga modro-zelenih), Fani Matulović (običaj za sv. Martina), Maro Grbić (kipar Frano Kršinić), Marijan Šegedin (Marko Polo u filateliji), Srđan Kusovac, Sandro Bačić (MIDI zvukovi), don Božo Baničević, don Marko Stanić (Lanterna), Tonči Kunjašić (Smokvica), Ante I. Curać, Paval Šain, Damir Kirhmajer, Marijana Milat, Anamarija Skokandić, Valerija Jurjević, Sanda Hančević, Ante Radovanović Bjondo, Claudia Tarle, Fani Ivelja, Vice Ivančević, Boris Marelić, Ivica Trojanović, Abel Brčić, Pavao Šain, ..
 
Svrha
  • Korčula je otok čiji stanovnici više od jednog stoljeća odlaze, ne samo u druga područja Hrvatske već većim dijelom, i u druge države svijeta. Prvenstvena svrha ovih stranica je čuvati i njegovati kontakte s tim ljudima, informirati ih o otoku i nama, te poticati dvosmjernu komunikaciju i suradnju na eventualnim zajedničkim projektima.
  • Pružiti informacije o gradu i otoku, našoj tradiciji, kulturi, običajima, o nama samima, internet namjernicima, dakle svima onima koje takve informacije zanimaju.
Povijest stranica Razmišljanja o korčulanskim stranicama rođena su davne 1996. godine, kao izazov savladavanju novih tehnologija, te na nagovor iseljenika koji su u internetu našli najbrži i najefikasniji trajni kontakt sa domovinom. Tada su i nastali prvi dokumenti o naseljima na otoku, tekstovi o Marku Polu, slike dječjih radova ... itd. Neke od stranica i danas žive na tuđim serverima. Prve samostalne stranice su "oživile" u veljači 1997. godine na Hinetovom  serveru uz pomoć gosp. Rencija Miline koji je tada bio član poglavarstva Grada i koji je shvatio što donosi Internet. U rujnu 1997. registrirana je Korcula.NET domena .. i od tada stranice žive potpuno samostalno.

VIDI nagradaKorcula.NET stranice su u konkurenciji 657 web stranica, u prvom hrvatskom nacionalnom Internet natječaju, organiziranom od strane medijske kuće "Vidi", a prema ocjeni žirija iz 6 vodećih hrvatskih medijskih kuća, dobile prestižnu nagradu za godinu 2000. "HR WEB TOP 100" - u kategoriji turizam.

U potpisu su, u ime organizatora izdavačke kuće "Vidi" Robert Slavečki, te u ime suorganizatora Hrvatske Radio Televizije Krešimir Macan i HT-Hineta Goran Čukman.

Tijekom 2006. godine stranice su često bile metom napada neodgovornih pojedinaca, višekratno je mijenjan ili brisan je sadržaj foruma, blog-a Starih truda, .. Krajem travnja 2006. godine osujećen je prvi pokušaj krađe domene, a 26. srpnja domena je ukradena iz Network Solutions registra, transferirana u ENOM registar s skrivenim podacima o kradljivcu, te suspendirana. Zahvaljujući vrsnom stručnjaku za sigurnost mreža Paulu iz Londona, Ivoni i Editi koje su posredovale (inače svi posjetitelji stranica), te razumnom Amerikancu koji je umjesto šturog tumačenja procedura upotrijebio svoj mozak, Korcula.NET domena je vraćena vlasniku.

Statistika korstat.gif (6404 bytes)
--> STATS

Back

<